Heb jij een fantastisch idee om jouw eigen website, blog of webshop te bouwen? Dan heb jij een domeinnaam nodig. Je hebt al een naam bedacht en nu moet deze nog overeenkomen met de domeinnaam om zo één geheel te bouwen. Om te kijken of jouw domeinnaam nog vrij is kan je via de website van SIDN de naam invullen en dan zie je direct of het mogelijk is deze te registreren.

Is de naam nog vrij? Geweldig! Dan moet je deze registreren bij een hosting provider om vervolgens hierop een website te kunnen bouwen. Een website of webshop bouw je in een CMS systeem.

Domeinnaam registreren bij hostingprovider

Je hebt de ideale naam gevonden en wilt deze nu gaan registreren. Je zoekt op Google naar de beste hostingbedrijven en het liefste zo goedkoop mogelijk. Bij deze zoektocht is het belangrijk dat je van te voren weet wat je met de website wilt gaan doen. Hostingproviders hebben verschillende eigenschappen en kenmerken waar zij goed in zijn of juist minder goed. Stel dat jij een hele uitgebreide webshop wilt bouwen, heb jij niet genoeg capaciteit als je kiest voor een standaard hosting.

Hieronder zie je een overzicht van populaire hostingproviders met een breed aanbod.

Domeinnaam registreren
Hostnet
Vimexx
Versio
TransIp

Waar moet je op letten?

Eerlijk, we zijn allemaal Nederlanders en natuurlijk kijken we als eerste naar de prijs. Dit is logisch! Een domeinnaam kan je al registreren vanaf €1,- voor het eerste jaar. Let hierbij wel goed op wat de tarieven zijn voor na het eerste actiejaar. Daarnaast is het belangrijk om alvast vooruit te kijken. In welk CMS (Content Management System) wil jij het liefste jouw website bouwen? Wij zelf maken altijd gebruik van WordPress in combinatie met het DIVI thema. Hierdoor zijn alle websites die wij bouwen op bijna elke pixel aan te passen. Wil je gebruik maken van een minder bekent of minder gebruikt CMS systeem. Check dan altijd even goed of deze ook door deze hostingprovider wordt ondersteund. Meer informatie over de verschillende CMS systemen lees je in onze andere blog. Let ook op de snelheid die de hostingprovider biedt, de opslagcapaciteit en het aantal inodes (bestanden op de server).