Lokale SEO

Lokaal beter gevonden worden met lokale SEO

Lokale SEO is een belangrijk onderdeel van jouw lokale marketingactiviteiten. Door het optimaliseren van lokale SEO wordt jij gevonden door mensen die lokaal zoeken. Bijvoorbeeld op; telefoonwinkel Nijkerk, fietsenmaker Amersfoort of sportwinkel Utrecht.
3 redenen waarom lokale SEO belangrijk is:

1. Hogere rankings voor lokale zoekopdrachten in Google
2. Relevantere en gerichte bezoekers
3. Een betere conversie

Website laten maken

Hoe werkt het?

Een website laten maken in 3 stappen

Kennismaking

Voor we starten met het ontwerp hebben we eerst een gepsrek om de wensen te bespreken

Design

Nu alles duidelijk is gaan wij ontwerpen, deze leggen we aan jou voor.

R

Oplevering

Als alles akkoord is leveren wij de website op en is deze geheel in jouw beheer.

Lokale SEO – omhoog met je lokale rankingresultaten

Door de lokale SEO van jouw bedrijf te optimaliseren ga je lokaal meer verkeer genereren. Door lokaal meer verkeer te genereren krijg je meer gerichte bezoekers die op zoek zijn naar een bedrijf met jouw producten of diensten in de omgeving. Dit betekent dus als je lokaal onderneemt klanten eerder jouw website zullen bezoeken en eerder interactie zoeken met jou bedrijf.

De voordelen van Lokale SEO:

Hogere lokale ranking resultaten

Meer lokaal verkeer naar je website of webshop
Betere conversies door gerichtere zoekopdrachten
Optimaliseer je lokale SEO om zo meer gerichtere bezoekers te krijgen, door meer lokale zoekresultaten naar je website te krijgen, zet je deze bezoekers makkelijker om in klanten

Waarom? Omdat jouw website relevanter is voor plaatselijke zoekopdrachten. Dit is de reden waarom het optimaliseren van lokale SEO (lokale zoekmachineoptimalisatie) zo belangrijk is voor jouw onderneming!

Vele zoekopdrachten die jaarlijks gedaan worden in Google zijn met een plaatsnaam achter de zoekopdracht. Voorbeelden hiervan zijn ”Webdesign Amersfoort” of ”Telefoonwinkel Nijkerk”. Voor lokale ondernemers werkt deze SEO strategie uitstekend, maar ook als je niet lokaal onderneemt maar bijvoorbeeld online diensten of producten aanbied is dit een perfecte aanvullend op de huidige SEO strategie. Door lokaal zichtbaar te zijn is de kans dat je hierdoor een opdracht binnen krijgt of een product verkoopt vele male hoger zijn dan bij algemene zoekwoord combinaties.

Naast het optimaliseren van lokale SEO is het ook van groot belang dat jouw Google bedrijfsprofiel goed is geoptimaliseerd zodat jouw bedrijf ook aan de rechterkant op desktop naar voren komt en bovenaan de zoekresultaten pagina in Google komt.

Betere conversies door lokaal zoekverkeer

Door lokaal beter gevonden te worden bereik je naast meer verkeer naar jouw website of meer gesprekken ook een hoger conversie percentage.

Wat is conversie?

Wanneer kunnen we spreken van een conversie? We spreken van een conversie op het moment dat iemand een actie uitvoert op jouw website. Dit kan zijn doordat een bezoeker een product koopt, een contactformulier invult of belt naar jouw bedrijf.

Op welke manier heeft lokale SEO invloed?

Lokale zoekresultaten staan over het algemeen vaak hoger in de zoekresultaten omdat lokale zoekopdrachten gericht zijn aan lokale bedrijven worden in Limburg bijvoorbeeld geen bedrijven uit Groningen getoond. Het enige wat deze bezoekers willen is een relevant resultaat uit hun omgeving. Ook hier geldt weer dat deze zoeker opzoek is naar een oplossing voor een probleem. Speel hier slim op in.

Vindbaar in Google maps

De verschillende aspecten die te maken hebben met local SEO zijn;

  • Google maps
  • Google mijn bedrijf – Google bedrijfsprofiel
  • SEO
  • Lokale SEO
  • Techniek

Als je echt wilt optimaliseren moet je alle bovenstaande punten aanpakken. Al deze aspecten versterken elkaar en zorgen voor een groeiende autoriteit. Door een hogere DA waarde van je website of webshop komen automatisch ook jouw landelijke zoekresultaten hoger in de resultatenpagina.

WordPress website laten maken
Verbeter jouw online zichtbaarheid

Een SEO proof en conversie gerichte website, is een website die echt voor jouw werkt. Verhoog nu je online vindbaarheid en de conversie door ons aan het werk te zetten.
Naast webdesign kunnen wij het onderhoud en de SEO uit handen nemen zodat jouw onderneming door het plafond schiet!
Omdat iedere onderneming anders is, is online marketing maatwerk en heeft elke onderneming zijn eigen strategie nodig. Wij staan voor je klaar om jouw online vindbaarheid en conversie te verhogen.
” Wij focussen ons op jouw groei, dan kan jij je focussen op jouw expertise”